Juniorkamer - Agenda

1 oktober 2022
Landelijke Assistentendag Cardiologie 2022

Green Heart, Green Mind – A Healthy Ecosystem for Patient and Doctor
De Balie - Amsterdam

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de LAC op zaterdag 1 oktober 2022 in De Balie in Amsterdam. Deze dag wordt sinds enkele jaren georganiseerd voor alle A(N)IOS, arts-onderzoekers en andere jonge geïnteresseerden binnen de cardiologie en heeft als doel om te verbinden en te verbreden! Het is altijd een ontzettend interessante en vooral gezellige dag, waarbij er ruimte is voor verbreding buiten de standaard onderwijsmomenten in de opleiding, en er ook uitgebreid de mogelijkheid bestaat om met je collega’s vanuit heel Nederland in contact te komen.


Het thema dit jaar is "Green Heart, Green Mind: A Healthy Ecosystem for Patient and Doctor" en staat in het teken van duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid. Er zullen meerdere presentaties en workshops rondom dit thema zijn. Daarnaast is er ook het bekende opleidersdebat, waarin de mogelijkheid is om aan de hand van prikkelende stellingen in discussie te gaan met de opleiders van verschillende klinieken in Nederland en zal er dit jaar voor het eerst ook het Juniorkamer debat georganiseerd worden, waar we in gesprek met elkaar gaan over actuele problemen en uitdagingen voor jonge zorgverleners in de Cardiologie. De dag wordt afgesloten door een netwerk borrel en diner, mede mogelijk gemaakt door het CVOI.

Het belooft weer een geslaagde dag te worden en we zien jullie heel graag op zaterdag 1 oktober in De Balie!

Namens de LAC-commissie,

Joost Beusekamp, UMCG
Lena Bosch, UMCU
Julius Heemelaar, LUMC
Anna van Veelen, AUMC
Fabienne Vervaat, CZE
Jaap van Waning, RadboudumcCVOI - Agenda

Op de CVOI website staat een overzicht van aankomende cursussen en congressen en aanvullende informatie.

Het Cardiovasculair Onderwijs Instituut 

Het Cardiovasculair Onderwijs Instituut (CVOI) verzorgt onderwijs voor verschillende doelgroepen waaronder het merendeel van de verplichte cursussen voor de cardiologen in opleiding. De agenda van alle cursussen is te vinden op de website van het CVOI, hier kan ook worden ingeschreven voor de betreffende cursus.

Komende evenementen

CVOI - Interviews van AIOS met coryfee

Het CVOI heeft interviews verzorgd over elektrocardiografie en echocardiografie.