Save the date: 6 april 2017

20 February 2017

Wij vragen u om uw manager te informeren over de NVVC kamer voor managers.

2e bijeenkomst van de kamer van zorgmanagers cardiologie op 6 april 2017 
tijdens het NVVC voorjaarscongres in Noordwijkerhout (ca.10:30 - 13:30 uur)


Op 16 november 2016 ging de oprichting van de kamer voor managers van start met een inspirerende oprichtingsvergadering, waarin de integratie van de twee werelden van cardioloog en manager centraal stond.

Tijdens de oprichtingsvergadering is tevens gediscussieerd over mogelijke onderwerpen voor een eerste vergadering/bijeenkomst. Deze onderwerpen worden nu verder voorbereid door het bestuur.

We beloven u voor 6 april een nieuwe inspirerende bijeenkomst en veel mogelijkheden voor onderlinge uitwisseling van ervaringen en best practices. Houd uw agenda vrij voor 6 april.

Meer informatie: via bureau@nvvc.nl

ESC kiest voor Maastricht als opleidingslocatie

13 February 2017Op zaterdag 4 februari is in Maastricht een op maat gemaakt opleidingstraject voor internationale cardiologen gespecialiseerd in hartritmestoornissen gestart.
Het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht delen hun kennis en expertise op het gebied van ritmestoornissen met ervaren collega's wereldwijd die ambitie hebben om leidend te worden in het vakgebied.

Prof. dr. Harry Crijns, hoofd cardiologie van het Hart+Vaat Centrum, is trots dat Maastricht is uitgekozen als opleidingslocatie: "Dit geeft wel aan dat wij in de wereld van de cardiologie, en in het bijzonder hartritmestoornissen , bekend staan als expertisecentrum."

Lees verder

Medische informatie in duidelijke taal

13 February 2017


De Hart&Vaatgroep heeft een digitale patiënteninformatietool ontwikkeld voor twee aandoeningen: boezemfibrilleren en hypertrofische cardiomyopathie. De tool is ontwikkeld met behulp van vrijwilligers uit patiëntengroepen en cardiologen en is goedgekeurd door de NVVC. 

De patiënteninformatietool is een online hulpmiddel om kwaliteitsstandaarden begrijpelijk te maken voor patiënten. Er wordt antwoord gegeven op de belangrijkste vragen van patiënten:

Lees verder

Inschrijving NVVC Voorjaarscongres geopend

13 February 2017


De congrescommissie heeft een aantrekkelijk en voor ieder wat wils programma samengesteld. Wij hopen u derhalve in groten getale te mogen ontmoeten. Het volledige programma vindt u op de congressite.

Lees meer op de congressite

Klik hier voor het inschrijfformulier

1 miljoen euro voor onderzoek naar nieuwe medicijnen

13 February 2017


De Hartstichting investeert 1 miljoen euro in onderzoek naar nieuwe behandelingen voor hartfalen, slagaderverkalking en hartspierziekte. De investering vindt plaats binnen het Programma Translationeel Onderzoek van ZonMW. Dit programma is opgezet om ervoor te zorgen dat belangrijke medische kennis zo snel mogelijk tot een praktische oplossing voor de patiënt leidt.

In totaal vier onderzoeken krijgen een subsidie van de Hartstichting. Zij zijn als beste naar voren gekomen uit 11 aanvragen die de Hartstichting heeft ontvangen én sluiten aan bij de wensen van wetenschappers, patiënten en artsen.

Lees verder

Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Inloggen

Beleidsplan NVVC 2015-202
NVVC! Connect
Holland Heart House