NVVC Nieuws

Twee cardiologische onderzoeken gehonoreerd voor subsidie Veelbelovende Zorg

18 juni 2020


Vandaag is bekend geworden dat van de vier klinische onderzoeken naar veelbelovende, nieuwe behandelingen twee cardiologische onderzoeken gehonoreerd zijn. Zij hebben samen ruim € 8 miljoen subsidie gekregen uit de regeling Veelbelovende Zorg. Het gaat om:

  • Onderzoek naar linker hartoor-afsluiting bij patiënten met boezemfibrilleren en een verhoogd risico op beroertes onder leiding van prof. dr. Lucas Boersma, cardioloog van het St. Antonius ziekenhuis
  • Onderzoek naar patiëntvriendelijker zorg bij pijn op de borst onder leiding van dr. Ricardo Budde, radioloog van het Erasmus MC. Vanuit de cardiologie is dr. Alexander Hirsch van het Erasmus MC bij dit onderzoek betrokken

De regeling Veelbelovende Zorg bestaat sinds 2019 en bevordert dat Veelbelovende Zorg sneller het basispakket kan instromen. De regeling wordt uitgevoerd door Zorginstituut Nederland en medisch onderzoeksfinancier ZonMw. Het totale jaarlijkse budget is ruim € 13 miljoen.

Het NVVC bestuur wil beide onderzoeksteams van harte feliciteren met de honorering van deze subsidie. Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor innovaties in de cardiologische zorg.


Lees hier meer over de gehonoreerde onderzoeken:

De NVVC wil klinisch onderzoek in de cardiologie bevorderen en ook gebruik maken van de juiste subsidiemogelijkheden. De NVVC doet dit door het opstellen van de Kennisagenda NVVC, door coördinatie vanuit de commissie Wetenschap & Innovatie en door nauwe samenwerking met de NVVC werkgroepen en samenwerking met de partners van de Dutch Cardiovascular Alliance.   


Het NVVC bestuur