Juniorkamer


De Juniorkamer van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie


​​Het doel van de Juniorkamer

De Juniorkamer vertegenwoordigt de belangen van alle junior leden. De junior leden zijn de promovendi cardiologie, arts-assistenten niet in opleiding tot cardioloog en arts-assistenten in opleiding tot cardioloog. Wij vertegenwoordigen jullie belangen binnen en buiten de NVVC, bijvoorbeeld op het gebied van opleiding, nascholing, werktijden of lange termijn carrière perspectieven.

                                                                                                

Relevante informatie voor de junior leden

Op deze pagina is informatie te vinden over de relevante aankomende evenementen, de opleiding en het cardiovasculair onderwijs instituut (CVOI) zie ook de CVOI - Agenda.


Waarom lid worden van de Juniorkamer
Door lid te worden van de Juniorkamer kunnen jullie ons op de hoogte houden van de actuele wensen waardoor wij jullie zo goed mogelijk kunnen vertegenwoordigen.

                                                                                                

Hoe lid te worden van de Juniorkamer

Je wordt als promovendus, ANIOS of AIOS cardiologie automatisch lid van de Juniorkamer als je lid wordt van de NVVC.
Dit kan via dit aanmeldformulier.

Landelijke Assistentendag Cardiologie

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de LAC op vrijdag 6 oktober 2023 in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Deze dag wordt sinds enkele jaren georganiseerd voor alle A(N)IOS, arts-onderzoekers en andere jonge geïnteresseerden binnen de cardiologie en heeft als doel om te verbinden en te verbreden! Het belooft een ontzettend interessante en vooral gezellige dag te worden, waarbij er ruimte is voor verbreding buiten de standaard onderwijsmomenten. Ook is er uitgebreid de mogelijkheid om met je collega’s vanuit heel Nederland in contact te komen.

Het thema dit jaar is "Expeditie Cardiologie – Alles waar je hart sneller van gaat kloppen". Er zullen meerdere presentaties en workshops rondom dit thema worden georganiseerd waarvan het programma ook te vinden is op deze site.

Daarnaast zal het bekende opleidersdebat plaatsvinden in samenspraak met de Juniorkamer, waarin de mogelijkheid is om aan de hand van prikkelende stellingen in discussie te gaan met de opleiders van verschillende klinieken in Nederland. De dag wordt afgesloten door een netwerk borrel en diner, mede mogelijk gemaakt door het CVOI.

Het belooft weer een geslaagde dag te worden en we zien jullie heel graag op vrijdag 6 oktober in Het Spoorwegmuseum!

Namens de LAC-commissie,

Joost Beusekamp, UMCG | Karel Breeman, AUMC | Anne-Mar van Ommen, UMCU | Diederick Verheijen, LUMC | Fabienne Vervaat, CZE | Jaap van Waning, Radboudumc

Bestuur van de Juniorkamer

Voorzitter: Madelon Minneboo, Amsterdam UMC

Vice-voorzitter: Wouter Meijers, Erasmus MC

Secretaris: Vivan Baggen, Erasmus MC
Opleiding: Dany Haroun, MS Twente

Kwaliteit: Lena Bosch, UMCU

Communicatie: Dilek Yilmaz, LUMC

Congres/events: Joost Beusekamp, UMCG

Contact

Wij zijn bereikbaar via juniorkamer@nvvc.nl


Juniorleden groep NVVC Netwerk

Junior leden van de NVVC kunnen in het NVVC netwerk specifieke informatie van de junior leden groep inzien.

Juniorkamer Nieuwsbrief

De Juniorkamer informeert alle juniorleden (AIOS, ANIOS en arts-onderzoekers) over belangrijke zaken betreffende de opleiding Cardiologie, aankomende cursussen, congressen, social events en relevante vacatures middels de Juniorkamer nieuwsbrief. Deze wordt eens per kwartaal verstuurd. Ontvang je deze nog niet en wil jij ook op de hoogte blijven? 

Meld je dan nu aan via dit formulier!

Het Cardiovasculair Onderwijs Instituut 

Het Cardiovasculair Onderwijs Instituut (CVOI) verzorgt onderwijs voor verschillende doelgroepen waaronder het merendeel van de verplichte cursussen voor de cardiologen in opleiding. De agenda van alle cursussen is te vinden op de website van het CVOI, hier kan ook worden ingeschreven voor de betreffende cursus.