NVVC Vacatures​

  ​Programmamanager NVVC Connect

  Solliciteer

  De Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie (NVVC) verenigt cardiologen en andere zorgprofessionals betrokken bij de behandeling van patiënten met hart-en vaatziekten en treedt namens hen op bij de beleidsvorming op het gebied van de cardiovasculaire zorg in de volle omvang van het veld.

  Binnen de NVVC streeft het programma NVVC Connect naar een regionale optimalisatie van de  kwaliteit van de zorg voor patiënten met hart-en vaatziekten. NVVC Connect is opgezet als een netwerkprogramma waarbinnen participerende regio's gestimuleerd en gefaciliteerd worden om regionale transmurale samenwerkingsverbanden vorm te geven en te optimaliseren volgens het principe van de Juiste zorg op de juiste plek. Voor meer informatie over het programma kunt u terecht op www.nvvcconnect.nl

    

  Voor NVVC Connect zoeken wij een

  Programmamanager m/v

  32-36 uur per week

  Standplaats: NVVC, Moreelsepark 1, Utrecht

    

  NVVC Connect programma
  In de komende programmaperiode wil NVVC Connect zich gaan richten op het implementeren, continueren en borgen van integrale transmurale zorg volgens het principe ‘De Juiste zorg op de juiste plek voor hartpatiënten’. Hiertoe zal veel worden samengewerkt met de aangesloten regio’s en zullen opgedane kennis en ervaringen worden toegepast. Het is daarbij belangrijk dat de regio’s, maar ook relevante beroepsverenigingen, verzekeraars, beleidsmakers en zelfs de diverse NVVC commissies en werkgroepen elkaar actief (blijven) opzoeken.

    

  Wat ga je doen?
  Als programmamanager ben je - samen met de projectleiders - verantwoordelijk voor het realiseren van de activiteiten en behalen van de doelstellingen van het recent opgestelde programmaplan. Je werkt hierbij nauw samen met het bestuur van NVVC Connect en de drie commissies die daaronder vallen. De programmamanager draagt tevens zorg voor relevante dwarsverbanden met andere pijlers binnen de NVVC en haar stakeholders zoals de NHG, Hartstichting, Harteraad en de FMS. De programmamanager valt hiërarchisch onder de directeur van het NVVC bureau. Je werkt hierbij nauw samen met het bestuur van NVVC Connect en de drie commissies die daaronder vallen. De programmamanager draagt tevens zorg voor relevante dwarsverbanden met andere pijlers binnen de NVVC en haar stakeholders zoals de NHG, Hartstichting, Harteraad en de FMS. De programmamanager valt hiërarchisch onder de directeur van het NVVC bureau.

    

  Doel van de functie:

   • Ondersteunen van en samenwerken met bestuur NVVC Connect: het (beleidsmatig) voorbereiden van de bestuursvergaderingen, opstellen van notities en adviezen;
   • beleidsontwikkeling op het gebied van NVVC Connect;
   • zorgen voor de samenhang, voortgang en regie binnen het programmaplan;
   • functioneel en eventueel hiërarchisch aansturen van de projectleiders in het programma;
   • budgetverantwoordelijkheid binnen de kaders van het jaarplan;
   • inhoudelijk bijdragen aan het verkrijgen van financiering en doen van subsidie en sponsor verantwoordingen;
   • coördinatie van PR en communicatie betreffende NVVC Connect;
   • intensieve samenwerking met interne en externe stakeholders zoals interne commissies, Hartstichting, Harteraad, FMS, NHG en LHV, zorgverzekeraars.

    

  Functie eisen
  We zijn op zoek naar een ervaren programmamanager met aantoonbare affiniteit met de zorg. Je opleiding ligt op academisch niveau in bijvoorbeeld Management in de zorg of Gezondheidswetenschappen. Je kunt mensen inspireren, meekrijgen en mobiliseren. Je bent organisatorisch zeer sterk en kan de strategische lijnen van het programma projectmatig aanvliegen. Je bent in staat landelijke ontwikkelingen te vertalen naar kansen voor het programma. Je spreekt de taal van collega’s met verschillende disciplines en weet deze met elkaar te verbinden. Daarbij heb je kennis van de organisatie van (transmurale) zorg, zowel op landelijk als regionaal niveau. Zelfstandig werken is een vereiste, maar ook samenwerken en de mouwen opstropen zijn in deze functie belangrijke aspecten. We zoeken iemand met een groot probleemoplossend en zelfstartend vermogen en een positieve instelling. Flexibiliteit in dagen en tijden is een vereiste, waarbij activiteiten met regelmaat buiten de kantooruren vallen.

    

  In het kort:

   • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding en aantoonbare affiniteit met de zorg;
   • 5 jaar werkervaring in de rol van programmamanager in een professionele dienstverlenende organisatie;
   • je bent inspirerend en overtuigend;
   • hebt leidinggevende capaciteiten;
   • je bent een teamspeler en netwerker;
   • je bent conceptueel en communicatief sterk;
   • je verbindt professionals met verschillende achtergronden;
   • bij voorkeur ervaring met transmurale samenwerking in de zorg, bv programmaleider juiste zorg op de juiste plek in een regio/ziekenhuis.

    

  Arbeidsvoorwaarden
  Een uitdagende en afwisselende functie van 32-36 uur per week voor de periode van één jaar, met vooruitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris van deze functie is afhankelijk van ervaring en bedraagt € 4241,- tot € 7068.- bij een fulltime dienstverband (40 uur) met mogelijk een extra toeslag indien hiërarchisch leidinggeven tot het takenpakket behoort.

    

  Interesse?
  Voldoe jij aan het profiel en heb je interesse in deze baan? Stuur dan vóór 26 juli 2021 je motivatie met CV naar sollicitatie@nvvc.nl.
  De eerste ronde gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 28 juli 2021 bij voorkeur bij NVVC, Moreelsepark 1, Utrecht.
  Voor meer informatie kan je contact opnemen met Inge Poorthuis, ipoorthuis@nvvc.nl, 0648476423.
  Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Solliciteer

  ​Senior Projectmanager (in dienst bij NVVC)

  Solliciteer
  Ben jij organisatorisch sterk en heb je hart voor de zorg?

  In de Dutch Cardiovascular Alliance (DCVA) hebben negentien partners (onder meer Hartstichting, ZonMw, NWO, KNAW, NFU, NVVC, Harteraad) de krachten gebundeld om samen te zorgen voor meer financiering voor excellente wetenschap, dat oplossingen sneller van de kliniek naar de patiënt gaan, innovaties eerder bij zorgverleners terechtkomen, de onderzoeksinfrastructuur wordt verbeterd en de onderzoekstalenten van de toekomst worden opgeleid.

  In het kader van deze krachtenbundeling binnen de DCVA hebben de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) en wel binnen het NVVC-programma Connect, Hartstichting en Harteraad de handen ineen geslagen om zo veel mogelijk mensen met atriumfibrilleren op te sporen en optimaal te behandelen. Om dit te realiseren is het consortium CUSTOM-AF geïnitieerd en is er een driejarig plan ontwikkeld, bestaande uit verschillende werkpakketten. Voor dit consortium zoeken wij een

  Senior Projectmanager (in dienst bij NVVC) | 32 - 40 uur

  Standplaats: NVVC, Moreelsepark 1, Utrecht

  Wat ga je doen?

  Als Senior Projectmanager van CUSTOM-AF zet je je in voor het eerder opsporen van mensen met atriumfibrilleren (AF) en het zorgen dat ze effectief worden behandeld om zo erger te voorkomen. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de activiteiten en behalen van de doelstellingen van de werkpakketten (2 t/m 4) uit het programmaplan.

  Je gaat samen met een aantal regio’s de implementatie oppakken. Je coacht en ondersteunt de regio’s, draagt bij aan het delen van kennis en ervaringen, monitort de voortgang en voert verschillende evaluaties en metingen uit (0-meting, tussentijdse evaluatie, eindmeting en effectmeting). Tot slot evalueer je het programma en maak je inzichtelijk wat het heeft opgeleverd: meer kwaliteit van zorg, meer patiënttevredenheid en meer doelmatige zorg. Je levert een implementatieplan op, waarin concreet omschreven staat hoe na de programmaperiode verdere landelijke uitrol uitgevoerd zou moeten worden. Ook ben je verantwoordelijk voor (voortgangs)rapportages en verantwoording richting financiers en consortiumpartners.

  Enerzijds ben je dus bezig met het procesmatig ondersteunen, inhoudelijk mede vormgeven van een kwaliteitskader voor de regio-impuls en begeleiden van het project en de (landelijke) projectgroep. Anderzijds ga je in gesprek met de diverse regio’s en stimuleer je de regio’s om actief aan de slag te gaan met het opsporen van mensen met atriumfibrilleren en ondersteun je de regio’s hierbij.

  Kortom, het is een dynamische functie waarbij kennis van (netwerk)zorg (zowel op landelijk als uitvoerend en regionaal niveau) en projectmatige vaardigheden worden gecombineerd en waarin veel ruimte is voor eigen inbreng en initiatief.

  Wat vragen wij?

  We zijn op zoek naar een ervaren projectmanager met aantoonbare kennis van, affiniteit en ervaring met georganiseerde en transmurale zorg in de regio en hebt daarnaast kennis/ervaring van implementatie in de praktijk. Je weet hoe de zorg georganiseerd is en je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen de zorg of een (beleids)organisatie (bijvoorbeeld bij een beroepsvereniging, zorggroep of regionale netwerk). Je begrijpt de implicaties van inhoudelijke medische documenten zoals richtlijnen en standaarden en kan deze duiden.

  Daarbij kan je goed omgaan met verschillende (en soms tegenstrijdige) belangen en weet je deze te managen. Vaardigheden op het gebied van stakeholdermanagement, beïnvloeden en enthousiasmeren van partijen en relaties zijn essentieel voor de fase waarin het programma zich bevindt.

  En verder:

  • HBO+/WO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld Management in de zorg, Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen etc.
  • Je bent organisatorisch sterk en je kan de strategische lijnen van het programma projectmatig aanvliegen en uitvoeren.
  • Je kan mensen meekrijgen, enthousiasmeren en mobiliseren en bent een verbinder.
  • Zelfstandig werken is een vereiste, maar ook samenwerken en zelf op operationeel vlak de handen uit de mouwen steken zijn in deze functie belangrijk.
  • Je bent communicatief sterk, kan op verschillende niveaus communiceren en je bent goed op schrift.
  • Tot slot ga je uitdagingen niet uit de weg, denk je in oplossingen en heb je een positieve instelling. 

  Flexibiliteit in dagen en tijden is een pre, vergaderingen kunnen soms in de avonduren worden gepland. Bij voorkeur ben je op korte termijn beschikbaar.

  Wat bieden wij?

  Een uitdagende en afwisselende functie in overleg van 32 uur à 40 per week t/m 31 december 2021, met uitzicht op verlenging voor de duur van de resterende looptijd van het programma (t/m medio 2024). Je wordt hiërarchisch aangestuurd door de directeur van de NVVC.

  Je krijgt:

  • De mogelijkheid te werken binnen een consortium van toonaangevende organisaties op cardiovasculair gebied.
  • Een concrete opdracht waarbij je bijdraagt aan het optimaliseren van de zorg voor mensen met atriumfibrilleren.
  • De mogelijkheid voor eigen inbreng en het zelfstandig verder vormgeven van het project.
  • Een functie met veel dynamiek waarbij je zowel op landelijk als regionaal niveau opereert.
  • Een brutosalaris in de range van € 3.700,- tot maximaal € 4.700,-, afhankelijk van je werkervaring.
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden van de Federatie Medisch Specialisten.

  Meer informatie

  Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met:
  Programmamanager Connect, Ingrid van der Gun, ivandergun@nvvc.nl, +31 6 15113275 of directeur NVVC,
  Inge Poorthuis, ipoorthuis@nvvc.nl +31 6 48476423.

  Procedure

  Op woensdag 14 juli aanstaande is de wervings- en selectiedag gepland.

  Als je wordt uitgenodigd, heb je deze dag meerdere gesprekken met verschillende stakeholders van het programma. Zorg dus dat je deze dag beschikbaar bent.
    

  Voor meer informatie over de betrokken organisaties

  NVVC Connect

  Hartstichting

  DCVA

  Harteraad

  Solliciteer