Vacatures bij de NVVC

Directeur NVVC

De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor cardiologen en andere zorgprofessionals betrokken bij de behandeling van patiënten met hart- en vaatziekten. Wij zijn een dynamische vereniging met veel actieve en betrokken leden. We geven richting en duiding aan wetenschappelijke ontwikkelingen die gericht zijn op een betere behandeling voor cardiologische patiënten. In een steeds veranderend zorglandschap trekken we gezamenlijk op met diverse externe partijen en hebben oog voor de maatschappelijke rol. In de beleidsvisie 2025 getiteld ‘TOEKOMSTBESTENDIGE ZORG VOOR HET HART‘ hebben we onze visie op de toekomst beschreven.


Wij zoeken een enthousiaste, doortastende en resultaatgerichte

Directeur NVVC

Minimaal 32 uur per week (per 1 juni 2023)

Werken aan de cardiologie van de toekomst

Je hebt als directeur een centrale rol binnen een goed georganiseerde vereniging. Je werkt nauw samen met het NVVC-bestuur aan het vormgeven en coördineren van strategische, beleidsmatige en verenigingsvraagstukken en je vertaalt deze naar de activiteiten voor het bureau. Je voert de regie op de verenigingszaken en bedrijfsvoering van het bureau NVVC. Je stuurt op constructieve wijze het team aan, en coördineert en faciliteert de medewerkers van het bureau. Je bent een inspirerend en motiverend leidinggevende, weet de medewerkers daarbij in hun kracht te zetten. Je vertegenwoordigt daarnaast de vereniging en onderhoudt nauwe contacten met allerlei externe partijen als de Federatie Medische Specialisten, Harteraad, Hartstichting, Ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland, wetenschappelijke verenigingen en andere stakeholders.


Een betrokken en vakkundige teamspeler

Deze functie vraagt van jou dat je op een communicatief prettige en duidelijke wijze kunt samenwerken met bestuur, bureau en stakeholders. Je bent gericht op ontwikkeling en geeft veranderingen op een actieve wijze vorm. Met jouw ruimdenkende en flexibele houding bouw en onderhoud je een gedegen netwerk, waarin je zaken op een natuurlijke wijze voor elkaar krijgt. Je schakelt hierbij moeiteloos tussen hoofdlijnen en details en tussen strategie en operationalisering daarvan, hebt een positief kritische blik, gaat voor resultaat en durft knopen door te hakken.

Daarnaast zorg je ervoor dat de bedrijfsvoering en bijbehorende processen van de vereniging op orde zijn en effectief en efficiënt verlopen. Ook worden de onderstaande criteria in de selectie meegenomen:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Bekend met de gezondheidzorg of de competentie om dit snel eigen te maken;
 • Leidinggevende ervaring;
 • Sterk ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;
 • Bedrijfsmatige achtergrond en financiële kennis of affiniteit.

 

Wie wij zijn

De NVVC is een beroepsvereniging met ongeveer 2000 leden. Het bestuur van de NVVC bestaat uit vijf praktiserende cardiologen die werkzaam zijn in verschillende ziekenhuizen, verspreid over het land. Het NVVC-bestuur en de commissies en werkgroepen van de vereniging worden geadviseerd en ondersteund door het verenigingsbureau bestaande uit 17 medewerkers. Ons kantoor is gevestigd aan Moreelse Park 1 in Utrecht. De NVVC vormt samen met 32 andere wetenschappelijke beroepsverenigingen de Federatie Medisch Specialisten.

Wat wij bieden

Naast het veelzijdige pakket en de dynamische omgeving bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie?

Je kunt informatie over de functie opvragen bij Rudolf de Boer, inkomend voorzitter van het NVVC-bestuur, (r.a.de.boer@erasmusmc.nl), of bij Wia Timmerman, huidige directeur NVVC (wtimmerman@nvvc.nl, 06-38420536).

Sollicitaties zien wij graag uiterlijk 1 mei 2023 tegemoet. Je kunt je motivatiebrief en cv mailen naar cdevries@nvvc.nl

De eerste gesprekken vinden plaats op 17 mei na 18.00 uur op het kantoor van de NVVC in Utrecht. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectie procedure.”

Van bemiddeling en acquisitie door derden of zzp-ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.

Vacature Management Assistent Kwaliteits- en Opleidingsvisitaties m/v (18 uur per week)

De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) verenigt cardiologen en andere zorgprofessionals die betrokken zijn bij de behandeling van patiënten met hart- en vaatziekten. De management assistent speelt een cruciale rol als eerste aanspreekpunt en organisatorische spil voor kwaliteits- en opleidingsvisitaties door de NVVC. Bij een kwaliteitsvisitatie wordt de kwaliteit van de cardiologische zorg getoetst door de commissie Kwaliteit. Via een opleidingsvisitatie wordt door het Concilium Cardiologicum beoordeeld of de cardiologie-opleiding in een ziekenhuis voldoet aan de gestelde eisen.

De NVVC heeft een bestuur bestaande uit cardiologen, meerdere commissies en werkgroepen met actieve leden en een bureau met 17 medewerkers. Je komt te werken binnen een klein, enthousiast en kundig team en werkt nauw samen met de junior en senior beleidsadviseurs van de thema’s kwaliteit en opleiding.

Taken
 • Plannen en organiseren van opleidings- en kwaliteitsvisitaties en de bijbehorende verslaglegging in de daartoe beschikbare systemen
 • Monitoren van deadlines bij de diverse stadia van de visitaties
 • Coördineren van communicatie over visitaties richting de leden
 • Ondersteunen bij de organisatie van bijeenkomsten t.a.v. visitaties
 • Inhoudelijk en organisatorisch voorbereiden en uitwerken van stukken zoals notulen en brieven met betrekking tot diverse afspraken, vergaderingen en bijeenkomsten met name voor de commissie Kwaliteit
 • Notuleren van vergaderingen, uitwerken van notulen, opstellen van besluiten- en actielijsten en bewaken van uit de vergaderingen voortvloeiende acties en ‘deadlines’
 • Verzamelen van informatie, voorbereiden van presentaties aan de hand van summiere aanwijzingen en redigeren van teksten in lijn met de aanwezige huisstijl
 • Archiveren, verzamelen en ordenen van documenten, beheren van diverse archieven en dossiers conform de aanwezige procedure
 • In overleg ondersteunen bij de uit te voeren werkzaamheden en/of vervangen van collega’s bij piekdrukte en/of afwezigheid

Competenties
 • Accuratesse
 • Probleemoplossend vermogen en een proactieve werkhouding
 • Goed in plannen, organiseren en prioriteren
 • Goede communicatieve vaardigheden en in staat zijn samen te werken in teamverband
 • Dienstverlenende, faciliterende en klantgerichte instelling
 • Organisatiesensitief en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen
 • Stressbestendig, zelfstandig en flexibel


Kennis, kunde en ervaring

 • HBO/MBO niveau 4 werk- en denkniveau
 • Vijf jaar aantoonbare relevante werkervaring
 • Beheersen van diverse MS Office applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint
 • Flexibele instelling m.b.t. aanleren van en het werken met diverse ICT applicaties
 • Beheersen van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Affiniteit met gezondheidszorg/cardiologie

Aanbod

Wij bieden een aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast contract. Het salaris wordt vastgesteld op basis van werkervaring en opleiding in schaal 3 van de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Federatie Medisch Specialisten. Deze heeft een range van €2836,- en €4364,- uitgaande van een fulltime aanstelling (36 uur). Deze vacature betreft een functie voor 18 uur per week.

Interesse?

Stuur dan je CV met motivatiebrief uiterlijk 13 maart 2023, t.a.v. mw. W. Timmerman, naar sollicitatie@nvvc.nlonder vermelding van: vacature Management Assistent. 

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met mw. W. Timmerman: telnr. 06 38420536.