Home

Vereniging

NVVC lidmaatschap

Over de NVVC

Portretten van cardiologen

Contactgegevens

Congressen

Vacatures

NVVC Netwerk FAQ

NVVC Nieuws

Reactie n.a.v. uitzending Radar - Bloeddrukbehandeling, 8 april jl..

NVVC Nieuws - 15 april 2019

Reactie van de Nederlandse Hypertensie Vereniging (NHV), Nederlandse Vereniging van Internisten Vasculaire Geneeskunde (NVIVG) en Nederlandse vereniging voor Cardiologie (NVVC) n.a.v. uitzending Radar 8 april 2019

In Radar werd op 8 april een item gewijd aan bloeddrukbehandeling volgens de nieuwe richtlijn Cardiovasculair Riscicomanagement 2019. Op de website en in het TV-programma wordt gesteld: ‘Het is een beetje als in de loterij. In het geval van bloeddrukverlagers moeten 850 mensen bloeddrukverlagers slikken om 1 hartinfarct te voorkomen. Dus dat betekent dat veel mensen ook onnodig de middelen gebruiken.’

Op hun websites nemen de Nederlandse Hypertensie Vereniging (NHV), Nederlandse Vereniging van Internisten Vasculaire Geneeskunde (NVIVG) en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) afstand van deze uitspraken.

> Lees het volledige artikel

Kennisagenda NVVC gepubliceerd

NVVC Nieuws - 14 maart 2019

Wat is de meerwaarde van telemonitoring en eHealth bij boezemfibrilleren, hartfalen en cardiovasculaire (na)zorg? In welk ziekenhuis moeten patiënten met pijn op de borst het eerst worden opgenomen als ze een hartinfarct hebben dat niet meteen gedotterd hoeft te worden? Deze en andere kennishiaten zijn opgenomen in de Kennisagenda NVVC 2019, die de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) op 13 maart 2019 publiceerde. 
> Lees verder op de Kennisagenda-pagina

NVVC Jubileum congres - Met het oog op morgen

NVVC Nieuws - maart 2019

Het voorjaarscongres 2019 op 11 en 12 april staat in het teken van het 85-jarig bestaan van de NVVC. Uniek is het goede woord om dit jubileumcongres te omschrijven: locatie, gastsprekers, het wetenschappelijke en sociale programma. Alles staat garant voor een uniek congres!

Abstracts Jubileumcongres

NVVC Nieuws - 14 februari 2019

De deadline voor het indienen van Abstracts voor het Jubileumcongres is verstreken, u kunt geen abstracts meer indienen. Vanaf juni 2019 vindt u hier een nieuw formulier om uw Abstracts in te dienen voor het Najaarscongres.